Voordelen van aangifte doen bij mishandeling

Voordelen aangifte mishandeling

Wanneer u slachtoffer bent geworden van mishandeling, is dat erg vervelend: niet alleen bent u lichamelijk beschadigd, ook loopt u het risico psychisch aangetast te worden. Om te zorgen dat de problemen zich niet verergeren, raden wij u aan om aangifte te doen. Kwieq legt u alles uit over de procedure en voordelen van aangifte doen.

Doen van aangifte

Bent u slachtoffer van geweld? Heeft een ander u opzettelijk pijn gedaan? Dan is het nu uw zet om aangifte te doen tegen de persoon in kwestie. De eerste stap die u zet is het doen van aangifte bij het lokale politiebureau. Geef een duidelijk signalement op, zodat de politie de dader gemakkelijker kan opsporen. Het grootste voordeel van het doen van aangifte is dat u de verzekerde schade vergoed kan krijgen bij de verzekeringsmaatschappij. Het politieformulier kunt u ook gebruiken om de schade op de dader te verhalen.

Rechtvaardigingsgevoel

Maar er zijn nog veel meer voordelen, want het doen van een aangifte geeft u als slachtoffer bijvoorbeeld een rechtvaardigingsgevoel. Hierdoor behoudt u beter de rust en heeft u minder veel kans om een traumatisch gevoel op te lopen. Bedenkt u zich dat uw aangifte ervoor zorgt dat anderen niet hetzelfde lot als u beschoren zullen zijn. U doet – met andere woorden – dus een goede daad.

Hulp van een expert

Heeft u een expert nodig op het gebied van letselschade? Via Kwieq komt u gemakkelijk in contact met ervaren professionals op het gebied van letselschade. U krijgt van de specialist alle informatie die u nodig heeft over het aansprakelijk stellen van een dader. Wij vergroten hierdoor de kans dat u in het gelijk zal worden gesteld.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *