Voorkom letselschade – veilig op wintersport

voorkom letselschade

Als u tijdens uw wintersport geen letselschade op wilt lopen, dan moet u zich aan een aantal regels houden. U moet natuurlijk ook goed voorbereid zijn voordat u vertrekt. Wij zullen u een aantal tips geven en de basisregels vertellen waar u zich aan moet houden.

Helm dragen

In sommige landen is het voor kinderen tot 14 jaar verplicht om een helm te dragen. Hier zijn de ouders natuurlijk verantwoordelijk voor. Volwassenen hoeven niet verplicht een helm te dragen, maar dit is voor uw eigen veiligheid wel handig. U moet wel op een aantal dingen letten wanneer u wel een helm draagt. Als u de helm op heeft moet u nog goed kunnen zien en horen, ook moet u er aan denken dat uw skibril erop aansluit.

Rekening houden met anderen

U gaat op wintersport, omdat u daar wilt skiën of snowboarden. Denk er dan wel om dat u anderen niet in gevaar brengt, u wilt natuurlijk ook niet dat een ander dat bij u zou doen. Iedereen die onder u aan het skiën is heeft voorrang, let daarom goed op. Ski vooral niet vlak langs mensen.

Conditie en skistijl

Het is zeer van belang een goede conditie te hebben, u gaat tenslotte in de bergen skiën. Als u moe bent is het niet handig om verder te skiën, rust dan eerst goed uit voordat u verder gaat. Ook moet elke skiër kunnen stoppen of uitwijken. Een skiër moet zich ook aan kunnen passen aan de pistes, de weersomstandigheden en de drukte.

Nog een aantal tips

  • Als u gaat lopen of klimmen, doe dit dan aan de zijkant van de piste
  • Wees goed zichtbaar bij kruisingen
  • Let op de pistebulleys, zij repareren ook overdag de pistes
  • Als u iemand inhaalt, let er dan op dat de skiër en uzelf voldoende ruimte hebben
  • Als u alcohol op heeft moet u niet de piste op gaan, hier kunt u erg veel problemen mee veroorzaken

Onverhoopt toch letsel opgelopen?

Heeft u onverhoopt toch te maken gekregen met letselschade door een ski ongeval? Via Kwieq vindt u altijd een letselschade advocaat bij u in de buurt. Onze specialisten staan u graag bij en nemen op no cure no pay basis met u door of er mogelijkheid is om de schade te verhalen. Wij zijn actief in Friesland, maar ook in Limburg en Utrecht. Wij zijn u graag van dienst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *