Trends in de letselschade

Overal zijn trends in te vinden, zo ook in de letselschade. In dit artikel wordt er gekeken naar de trends van de komende tijd, zodat een letselschade advocaat of iemand met letselschade precies weet wat hij of zij kan verwachten. Er zijn diverse trends op het gebied van letselschade die waarschijnlijk de komende jaren door gaan zetten. Hierbij zal het waarschijnlijk gaan om een verhoging van smartengeld, wordt er veel vaker in gezet op no cure, no pay en komen er nog diverse trends naar boven. Uiteraard hoeven deze trends geen invloed te hebben op uw situatie, maar het zijn wel zaken waar u rekening mee kunt houden.

Smartengeld

Eén van de meest genoemde veranderingen de komende jaren is een verhoging van het smartengeld bij letsel. In principe is een hoge vergoeding altijd waar een letselschade advocaat voor gaat als deze de gedupeerde vertegenwoordigt. Toch hoeft de verhoging niet per se een verbetering te zijn. De uiteindelijke kosten van de verhoging van het smartengeld wordt namelijk gedragen door de maatschappij. Ook is het de bedoeling dat er vaste bedragen voor smartengeld worden vastgesteld. Op deze manier is een gedupeerde sneller op de hoogte van wat voor vergoeding voor zijn of haar letsel hij of zij kan verwachten. Uiteraard blijft het verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen die no cure, no pay hanteert.

Medisch adviseur

Vaak worden door de advocaat van zowel de gedupeerde als de advocaat van de verantwoordelijke diverse medische adviseurs tevoorschijn gehaald. Op deze manier wordt het opgelopen letsel uitvoerig bestudeerd en wordt er een conclusie getrokken of de verantwoordelijke echt verantwoordelijk is of niet. Eén van de trends is dat er advies wordt gevraagd van één onafhankelijke medisch adviseur. Als de advocaat van zowel de gedupeerde als de advocaat van de verantwoordelijke hier aan mee werkt, zal er minder discussie zijn en wordt er sneller resultaat geboekt. Hierdoor duurt het proces minder lang, wat in principe altijd voordeliger is, ook bij no cure, no pay.

Technologie

Tegenwoordig verbetert de technologie en gaat dit steeds meer een rol spelen bij letselschade. Zo kan er letsel ontstaan doordat er ongelukken zijn gebeurd omdat de technologie niet goed werkte. Is dan de bestuurder van de auto waarbij de technologie niet werkte verantwoordelijk, of kan de producent verantwoordelijk gesteld worden? Het zijn zaken waar duidelijkheid in moet komen, omdat er nu nog veel vrijheid is om hier mee te sjoemelen. Daarom is het belangrijk dat een letselschade advocaat zich hier meer in verdiept, zodat duidelijk wordt wat de situatie precies is en wie er verantwoordelijk is.

Wet- en regelgeving

Naast bovenstaande trends, zijn er ook nog zaken die te maken hebben met de beslissingen van de regering. Zo wil de regering aan de ene kant dat mensen meer zelf doen, oftewel meer zelf oplossen als het gaat om smartengeld bij letsel. Daarnaast wil de regering de vergoeding, het smartengeld, hoger maken. Uiteraard levert dit discussies op, waar verzekeraars midden in zitten en een letselschade advocaat goed op moet letten. Heeft u letsel opgelopen, dan schakelt u gemakkelijk ondersteuning in. Doordat de meeste advocaten no cure, no pay hanteren, loopt u zelf weinig risico. Vraag wel altijd aan de ondersteunende partij of zij no cure, no pay hanteren, zodat u het zeker weet.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *