Letselschade Support
- Direct juridische hulp bij letselschade
- Eerste telefonisch consult gratis
- 24/7 bereikbaar, dus ook ’s avonds en in het weekend
De letselschade specialist in Rotterdam
Letselschade Support
Direct een letselschade specialist aan de lijn
Vrijblijvend contact met een advocaat: 085 500 9939
Wacht na letselschade opgelopen te hebben niet te lang met het contacteren van een advocaat. Des te sneller kunt u verder met uw leven na de letselschade door bijvoorbeeld een bedrijfsongeval. Een kosteloos eerste adviesgesprek, ook wel ‘call to action’, is bij alle advocaten gratis.
Er is sprake van een bedrijfsongeval als u op uw werk de letselschade op hebt gelopen, of op het moment dat u voor het werk in uw eigen auto onderweg bent. Het uitglijden op een net gedweilde werkvloer, een val van een ladder, en een snijwond door keukenwerk vormen allen voorbeelden van een arbeidsongeval. Ook een beroepsziekte valt onder de term bedrijfsongevallen. De aansprakelijkheid van een arbeidsongeval ligt in veel gevallen bij de werkgever. Hiervoor dient het bedrijf verzekerd te zijn. De vergoeding die u voor het bedrijfsongeval krijgt is afhankelijk van de materiële en immateriële schade die u hebt opgelopen. Het vorderen van een schadevergoeding voor alle kosten die ermee gemoeid zijn, doet u het best met een gespecialiseerde advocaat. Advocaten uit de buurt van Rotterdam kunt u via ons gemakkelijk contacteren.
Een verkeersongeval is een ongeval dat plaatsvindt op de openbare weg, en waarbij minimaal één weggebruiker is betrokken. Het kan dan gaan om een botsing tussen twee gemotoriseerde voertuigen, maar ook een auto en een fietser, of twee fietser. Een eenzijdig verkeersongeval bestaat ook, bijvoorbeeld wanneer een bestuurder tegen een boom aanrijdt, of in de vangrail terechtkomt. Bij een verkeersongeval is er vaak een duidelijke veroorzaker. Bent u slachtoffer van een verkeersongeval geworden, dan is de tegenpartij aansprakelijk voor eventueel letsel. Dit betekent ook dat alle kosten die u maakt – ook die voor de advocaat – verhaald worden op degene die de letselschade bij u veroorzaakte. Advocaten zullen u altijd zo goed mogelijk bijstaan voor het ontvangen van een schadevergoeding. Eén van de veelvoorkomende gevolgen van een ongeval in het verkeer is een whiplash. Een whiplash is echter lastig te bewijzen. Het is daarom verstandig om een advocatenbedrijf uit Rotterdam in te schakelen voor het verzamelen van de juiste bewijsmaterialen van de whiplash, en u te helpen met het krijgen van de juiste schadevergoeding. Niet alleen voor het lichamelijk letsel, maar ook de immateriële letselschade.
Een whiplash is letsel aan nek of rug ten gevolge van bijvoorbeeld een verkeersongeval. Het ontstaat bij een snelle, onverwachte beweging waarbij het hoofd hard naar voren en/of achteren wordt bewogen. Een verkeersongeval zoals een aanrijding kan dergelijke letselschade dus zeker veroorzaken, waarbij de bestuurder van de eerste auto de meeste kans maakt op een whiplash. De gevolgen van een whiplash zijn lastig te bepalen omdat de gevolgen niet altijd direct zichtbaar worden. Eén van de ernstigste gevolgen van een whiplash is hersendisfunctie, over het algemeen is deze hersenschade echter niet permanent. Bent u het slachtoffer van een auto-ongeluk in Rotterdam, en merkt u iets van de volgende klachten? Ga dan toch eens bij een arts langs, om eventueel de whiplash officieel vast te laten stellen. Alleen met een bewijsbrief van een arts, is het mogelijk om een letselschadevergoeding te eisen. Klachten die vaak gekoppeld worden aan een whiplash:
Helaas komt het nogal eens voor dat er een fout gemaakt wordt door een medicus of ziekenhuis. Een dergelijke medische fout kan grote gevolgen hebben, toch is het lastig om de aansprakelijkheid van de arts vast te stellen. Dit komt doordat artsen uitstekend beschermd zijn tegen klachten en aansprakelijkheidsprocessen. Het vastleggen van de problemen en het verzamelen van bewijsmateriaal is daarom vaak heel lastig. Het inzetten van een advocaat uit Rotterdam is daarom aan te raden. Zo houdt u de grootste kans op het terugvorderen van kosten voor materiële en immateriële schade die u opgelopen hebt.
Op het moment dat u te maken krijgt met een verkeer- of arbeidsongeval, dan is het zaak om spoedig de aansprakelijkheid vast te stellen. Wie er voor een bepaald ongeval verantwoordelijk is, is echter niet altijd duidelijk. Er bestaan twee duidelijke regels binnen de aansprakelijkheidstelling:
1. Een werkgever is altijd aansprakelijk voor het bedrijfsongeval, tenzij er sprake is van bewust opzet of roekeloosheid van de werknemer, of tenzij hij aantoont dat er aan de zorgplicht is voldaan. Men noemt dit ook wel omgekeerde bewijslast.
2. De bestuurder van een gemotoriseerd voertuig is altijd aansprakelijk voor het ongeluk als hij een fietser of voetganger aanrijdt, tenzij hij onmacht aantoont. Met onmacht bedoelt men hier het ontwel worden van de bestuurder of als iemand anders opzettelijk het ongeluk veroorzaakt.
Als de aansprakelijkheid niet heel duidelijk is, dan is het zaak om zoveel mogelijk bewijsmateriaal van de situatie te verzamelen. Dit loopt van foto’s van die u zelf gemaakt hebt, tot getuigenverklaringen van omstanders en eventuele papieren bewijsmateriaal zoals aanschaf- en onderhoudsverklaringen van het voertuig. Een tip die iedere advocaat uit Rotterdam zal onderschrijven is dat u nooit iets moet ondertekenen voordat een specialist of de verzekering ernaar heeft gekeken. Zo voorkomt u dat u het recht op een schadevergoeding verspeelt. Bent u aansprakelijk voor een ongeluk, neem dan spoedig contact op met uw verzekering om te bespreken welke stappen u dient te zetten.
Slachtoffers van een ongeval kunnen verschillende soorten letsel oplopen. Een onderverdeling die men vaak maakt is die tussen materiële en immateriële schade. Eenvoudig gezegd is de materiële letselschade al het letsel wat u kunt zien, en het immaterieel letsel alle letselschade die niet direct in geld is uit te drukken.
Wat bedoelen we hier nu precies mee?
Een voorbeeld van materiële schade is een deuk in de auto, die vervolgens uitgedeukt moet worden. De kosten hiervan zou u eventueel vergoed kunnen krijgen wanneer een ander aansprakelijk was voor het ongeval. Het betalen van een schoonmaakster omdat u tijdelijk niet mag tillen of beschadigingen aan kleding vormen eveneens voorbeelden van materiële letselschade. Een voorbeeld van immateriële letselschade is het niet meer kunnen uitoefenen van hobby’s, het hebben van nachtmerries na een ongeluk, en overige psychologische gevolgen. Hoewel vaak een groot deel van de gevolgen van ongevallen zich op het immateriële vlak bevinden, is het zeer lastig hiervoor een vergoeding op te vragen, omdat het ook moeilijk te bewijzen is. Een advocaat zou hierbij kunnen helpen.
De term smartengeld staat voor de geldelijke vergoeding die u krijg voor het immaterieel letsel. Smartengeld wordt over het algemeen alleen toegekend aan het slachtoffer van het ongeluk zelf. In Nederland is het (nog) niet mogelijk om affectieschade te claimen: een geldbedrag voor degene die de naaste was/is van iemand die een dodelijk of zeer ernstig ongeluk heeft gehad. Een speciale variant van smartengeld die in Nederland wel wordt toegekend is de shockschade: een geldbedrag voor een secundair benadeelde, zoals iemand die geconfronteerd werd met een ernstig verkeersongeval en hierdoor trauma heeft opgelopen. De hoogte van het smartengeld is zeer variabel, en hangt af van diverse factoren. Zo is de lengte van de (psychologische) problematiek van invloed op de hoogte, maar ook de ernst van de situatie, de leeftijd van het slachtoffer, de mate van doorstane pijn, en de mate van bewustzijn. Waar de materiële schade wordt uitbetaald door het vergoeden van facturen, bepaalt bij smartengeld de rechter de hoogte van de vergoeding. Deze maakt hiervoor gebruik van diverse richtlijnen, maar de situatie verschilt natuurlijk per proces.
Om een bedrijfsongeval te voorkomen, bestaan er verschillende regels omtrent de zorgplicht van werkgevers. Zo moet elke werkgever ervoor zorgen dat machines goed onderhouden worden, de juiste kleding is verstrekt aan de werknemers, en dat er voldoende luchtafvoer is voor het afvoeren van schadelijke stoffen als men hiermee werkt. Vindt er desondanks toch een arbeidsongeval plaats? Dan is de werkgever over het algemeen aansprakelijk. Regelmatig hoort een advocaat uit ons advocatenkantoor in Rotterdam dat de cliënt bang is voor een verstoorde arbeidsrelatie na een ongeval, en daarom de werkgever niet aansprakelijk wil stellen voor het letsel dat hij/zij heeft opgelopen. U hoeft echter niet te vrezen voor een verslechterde arbeidsongeval.
Waarom niet?
Omdat elk bedrijf zich dient te verzekeren tegen bedrijfsongevallen. Dankzij de bedrijfsongevallenverzekering hoeft men niet zelf op te draaien voor de kosten die hier op volgen. Het verzekeringsbedrijf betaalt de schadevergoeding en de zaak gaat niet failliet. Het enige nadeel voor uw baas is een stijging van de verzekeringspremie. Bent u flexwerker? Ook dan zal de arbeidsrelatie niet veranderen, voor flexwerkers gelden dezelfde regels omtrent aansprakelijkheid. Kijk wel even na of dit in uw arbeidsvoorwaarden contract is vastgelegd. Zo voorkomt u problemen mocht er toch een verschil bestaan in opvatting over de aansprakelijkheid.
Na een bedrijfsongeval of verkeersongeval is er vaker wel dan niet schade geleden die vergoed dient te worden door degene die verantwoordelijk is. Advocaten uit omgeving Rotterdam kunnen u adviseren en helpen de last gecompenseerd te krijgen. Neemt u dus snel contact op met een advocaat bij letsel.
Een zogenaamde call to action is kosteloos. Dit is het eerste kennismakingsgesprek waarbij wordt afgetast wat mogelijk is. Hebt u dus een bedrijfsongeval of verkeersongeval gehad, en wilt u uw letsel verhalen, schroom dan niet om contact op te nemen met advocaten via het formulier. Het is gratis vrijblijvend om met de advocaat uit Rotterdam te kijken naar de mogelijkheden.
Om de kwaliteit van letselschadespecialisten te waarborgen, bestaat er een speciaal Letselschade Keurmerk. Dit kwaliteitslabel staat voor de optimale communicatie, deskundigheid, transparantie en onafhankelijkheid van de aangesloten advocaat. Deze eigenschappen worden regelmatig getoetst door een onafhankelijke instantie die tevens het kwaliteitslabel toekent. De aangesloten experts dienen bovendien aangesloten te zijn bij een beroepenvereniging. Mocht er onverhoopt een probleem ontstaan tijdens de samenwerking, dan kunt u altijd hierbij terecht om uw verhaal te doen en een oplossing te zoeken.
Wilt u graag exact weten waar u aan toe bent als u een samenwerking aangaat met een advocaat uit ons netwerk? Wilt u graag weten wat de verschillen zijn tussen een no cure no pay principe, of een standaard betaalwijze? Via ons contactformulier is het mogelijk om een geheel vrijblijvende prijsopgave aan te vragen. Hebt u behoefte aan meer informatie? Maak dan gebruik van het vrijblijvende en gratis intakegesprek. Wij zijn u graag van dienst.