Schadevergoeding claimen na een bedrijfsongeval

Bedrijfsongeval schadevergoeding claimen

Wanneer u de dupe bent van een ongeval op de werkplaats, is dit natuurlijk in eerste instantie zeer vervelend. Vervolgens rijst echter de vraag op wie financieel aansprakelijk is voor de ziekenhuiskosten: is dit een zaak voor uw verzekering of voor die van uw baas? Kwieq legt u in dit artikel alles uit over deze kwestie!

Wanneer uw werkgever aansprakelijk is

We beginnen met het beschrijven van de situatie waarin uw baas zal moeten opdraaien voor de kosten. Het komt erop neer dat uw baas betaalt wanneer hij niet heeft gezorgd voor voldoende veiligheidsmaatregelen met als doel het voorkomen van bedrijfsongevallen. Vond uw bedrijfsongeval bijvoorbeeld plaats toen de bedrijfsruimte onvoldoende schoon was gemaakt? Of waren er elementen in de werkruimte die zorgden voor een lagere veiligheid? Was dit het gevolg voor uw bedrijfsongeval? Dan zal de werkgever moeten betalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gladde vloer, karren die niet goed vastgezet zijn er meer van dit soort situaties.

Wanneer de werkgever niet aansprakelijk is

Er zijn echter ook situaties voorstelbaar waarop uw werkgever niet aansprakelijk is. Wanneer uw werkgever zelf kan bewijzen dat hij of zij de zaken met betrekking tot de veiligheid van de werknemers voldoende op orde heeft, krijgt u geen schadevergoeding van deze partij. Een werkgever heeft zorgplicht en indien deze goed is uitgevoerd, hoeft deze niet te betalen voor eventuele schade bij bedrijfsongevallen van medewerkers. Zelfs wanneer de werkgever de zorgplicht niet goed voor elkaar heeft, hoeft hij niet altijd te betalen. Indien hij kan aangeven dat het ongeval geen verband had met eventuele onveiligheden in het bedrijfspand, is hij niet aansprakelijk op dit vlak. Denk hierbij aan losliggende obstakels op de grond, terwijl deze niet de reden voor uw val waren.

Advocaat gezocht?

Wel geldt: is de zogeheten letselschade niet veroorzaakt door onoplettendheid of roekeloos gedrag van uw zijde, dan heeft u zonder meer recht op een schadevergoeding van uw verzekering. Heeft u echter een geschil met uw verzekering of werkgever? Via Kwieq kunt u een vakkundige advocaat inschakelen die u bijstaat bij al uw rechtszaken. Vraag gratis en geheel vrijblijvend offertes aan voor specialisten bij u in de buurt!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *