Letselschade als zelfstandig ondernemer: wat te doen?

Letselschade zelfstandig ondernemer

Bent u als zelfstandig ondernemer slachtoffer van letselschade, dan kan dit grote gevolgen hebben op uw financiële situatie. Kwieq probeert u hierbij zo goed mogelijk te helpen en we geven u dan ook enkele handige tips om de financiële problemen iets te verminderen.

Huidige regelgeving

Om te beginnen is het voor u als ZZP’er goed om het volgende te weten: bent u als zelfstandige namelijk slachtoffer van asbestschade, dan komt u in aanmerking voor schadevergoeding. Voorwaarde is hiervoor wel dat u minimaal 10 jaar in Nederland woonachtig bent. Daarnaast geldt sinds 2012 dat zelfstandigen die in dienst werken voor een opdrachtgever niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele letselschade. De opdrachtgever dient eventuele schade financieel te vergoeden.

Geen inkomen

Een ander nadeel is dat u uw werkzaamheden (tijdelijk) niet kunt voorzetten, waardoor u geen inkomen meer overhoudt. Had u in loondienst gewerkt, dan was uw salaris doorbetaald door uw werkgever, maar nu is dat niet het geval. In principe dient een opdrachtgever, indien verantwoordelijk, tevens voor deze kosten op te draaien. Het komt echter nog wel eens voor dat hier de nodige twist over ontstaat.

Verzekeringszaken

Tegelijkertijd zijn verzekeringen erg huiverig als het gaat om het vergoeden van letselschade van een ZZP’er. Er bestaat natuurlijk de mogelijkheid dat een zelfstandige misbruikt maakt van de verzekeringsregeling. Om hier zo beslagen mogelijk ten ijs te kunnen komen, kunt u gelukkig gebruik maken van het werk van een specialist.

Advocaat inhuren?

Een advocaat kan u perfect bijstaan bij al uw financiële twisten. Via Kwieq kunt u vrijblijvend offertes aanvragen van letselschade advocaten bij u in de buurt, zodat u hun aanbod met elkaar kunt vergelijken. Door te vergelijken kunt u besparen op de totaalkosten voor een advocaat.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *