Wordt letselschade in het verkeer vergoed als ik zelf de veroorzaker ben?

Verkeersgeval

Ondanks het feit dat het steeds veiliger op de weg is geworden, is het verkeer nog steeds een grote veroorzaker van letselschade. Nu kan het voorkomen dat u een fout maakt in het verkeer waardoor u letselschade oploopt. Wordt dit vergoed door de verzekeraar? Kwieq geeft u tekst en uitleg.

Zelf de veroorzaker?

Als iemand anders de veroorzaker is, dient de verzekering van die persoon te betalen voor de letselschade. Als u echter zelf de verantwoordelijke bent, is het zeer voor de hand liggend dat u desondanks ook niet hoeft te betalen. Er zijn namelijk steeds meer autoverzekeringen die gebruik maken van een Schade Verzekering Inzittenden (SVI-verzekering). Deze dekt uw letselschade na een verkeersongeluk, zelfs als u daar zelf de veroorzaker van bent. Bespreek dit met uw verzekering.

Passagiers

En hoe zit het met eventuele passagiers? Als passagier kunt u natuurlijk niet aansprakelijk worden gesteld, aangezien u niet degene was die achter het stuur zat. Daarom is er de Bedrijfsregeling Schuldloze Derde. Helaas passen overigens niet alle verzekeraars deze regel uit zichzelf toe, dus wij raden aan hier even goed naar te kijken. In alle gevallen dient u verzekert te worden door de verzekering van de partij die het ongeval veroorzaakt heeft.

Hulp van een advocaat

Heeft u letselschade opgelopen en ondervindt u problemen met de vergoeding hiervan? Laat een professionele advocaat ernaar kijken. Via Kwieq kunt u eenvoudig en snel de tarieven van verschillende specialisten in uw regio met elkaar vergelijken. Zo bespaart u door te vergelijken!

1 reactie

  1. Goed, handig en duidelijk artikel! Nog een extra tip is om vanaf dag 1 elke dag je letselschade bij te houden, gebruik een boekje om alles in op te schrijven. hoe het met de schade gaat en wat de dokter er over te zeggen heeft. Bewaar ook alle bonnetjes die iets te maken hebben met de opgelopen schade. zodat u aan kunt tonen wat de schade is en hoeveel geld u er aan uit heeft moeten geven.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *