
Niet alleen door andere mensen kunt u letselschade oplopen, maar ook dieren kunnen hier de oorzaak van zijn. Dit komt voornamelijk in de zomermaanden voor, misschien vindt u dit raar, maar er is wel een verklaring voor.
Oorzaak/gevolg
In de zomermaanden gaan meer mensen naar buiten om bijvoorbeeld te wandelen. Mensen die normaal gesproken sporten in een fitnesscentrum etc. gaan ook naar buiten, ze zullen vaker buiten gaan sporten. Dit kan bijvoorbeeld hardlopen zijn of skeeleren. Natuurlijk is dit erg goed, maar het heeft wel gevolgen. Mensen kunnen een schade oplopen. Een voorbeeld hiervan is dat een persoon die aan het hardlopen is wordt gebeten door een hond. Dit kan leiden tot letselschade.
Wordt het vergoed?
Door bijvoorbeeld een hondenbeet zou u naar het ziekenhuis moeten, een injectie halen en zo zult u reiskosten maken. Het heeft dus vervelende consequenties voor u. Deze schade moet dan vergoed worden door de eigenaar van het dier, want de eigenaar is hier aansprakelijk voor. De meeste eigenaren hebben een aansprakelijkheidsverzekering, hierdoor kan uw schade vergoed worden. Maar het is afhankelijk van de omstandigheden, de verzekering kan toch besluiten dat het niet vergoed wordt.
Letselschade bij het dier zelf
Ook dieren kunnen letselschade oplopen, dus niet alleen mensen. Maar juridisch gezien wordt een dier gezien als een ‘zaak’. Dit is dus belangrijk om te weten als bijvoorbeeld uw huisdier letselschade oploopt door een ander dier of door een persoon. Omdat een dier als zaak gezien wordt zal de dagwaarde ervan een rol hierin spelen. Verzekeraars zullen dat vooral zeggen, dat de dagwaarde alleen vergoed wordt, dit is echter onjuist. Door de emotionele waarde van het dier heeft de eigenaar het recht om hulp te zoeken die nodig is. De eigenaar mag dus met het dier naar een dierenarts. Vooral als er een kans is voor het dier om te herstellen.