De letselschade specialist in Groningen

085 500 9939

085 500 9939

Letselschade support

Letselschade Support

  • Direct juridische hulp bij letselschade
  • Eerste telefonisch consult gratis
  • 24/7 bereikbaar, dus ook ’s avonds en in het weekend
Meer informatie over dit bedrijf

Direct een letselschade specialist aan de lijn

085 500 9939

085 500 9939

Letselschade Groningen

Vrijblijvend contact met een advocaat: 085 500 9939

Letselschade kan veel gevolgen hebben voor uw persoonlijke situatie. Misschien raakt u arbeidsongeschikt, kunt u uw sport niet meer beoefenen of misschien heeft u extra hulp nodig in de huishouding. Letselschade kan ontstaan als gevolg van een ongeval of een fout in het ziekenhuis. In alle gevallen van letselschade kunt u een schadevergoeding eisen bij de tegenpartij. Schakel een advocaat uit Groningen in om de zaak te winnen.

Navigeer op deze pagina naar:

Kosteloze hulp bij letselschade

Advocaten zijn hoog opgeleide juridische specialisten die u kunnen helpen bij het aanspannen van een zaak om een schadeloosstelling of smartengeld te eisen. Als u een ongeluk hebt gehad, dan kunt u ernstige lichamelijke schade hebben. Voor alle medische kosten kan u een schadevergoeding krijgen. Maar wat veel mensen niet weten is dat de juridische hulp ook vergoed wordt. Het is wel belangrijk dat u de zaak dan wint.

Diverse soorten letsel

Er zijn diverse soorten letsel die onder letselschade vallen. Hieronder een kleine opsomming:

  • Bedrijfsongeval
  • Mishandeling
  • Verkeersongeval
  • Medische misser

letsel na bedrijfsongeval Groningen

Bedrijfsongeval

Als u werkzaam bent bij een bedrijf in Groningen, dan dient uw werkgever ervoor te zorgen dat u onder veilige en verantwoorde omstandigheden uw werk uit kan voeren. Uw werkgever heeft namelijk een zogenaamde zorgplicht. Als er geen veilige werkomgeving is, dan is de kans op een bedrijfsongeval een stuk groter. Voldoet de werkgever niet aan de zorgplicht en lijdt u letselschade tijdens het werk? In dat geval ligt de aansprakelijkheid voor het arbeidsongeval bij uw werkgever. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de werkvloer niet netjes is waardoor u struikelt over een snoer. In dat geval heeft uw werkgever niet aan de zorgplicht voldaan en is het bedrijfsongeval zijn schuld. Letselschade op uw werkgever verhalen is niet altijd makkelijk. Het is namelijk denkbaar dat u de werkrelatie niet wilt verstoren. Het is daarom verstandig om een professional in te schakelen bij een arbeidsongeval. Advocaten uit Groningen kunnen u helpen om uw gelijk te behalen. Wacht bij letselschade niet te lang maar schakel zo vroeg mogelijk een advocaat in. De advocaten kunnen dan een volledig dossier opbouwen. Het is namelijk belangrijk dat u bewijsstukken verzamelt.

letselschade na verkeersongeval Groningen

Verkeersongeval

Op de drukke Nederlandse wegen zit een verkeersongeval in een klein hoekje. Bij een verkeersongeluk is het mogelijk dat u recht hebt op een schadevergoeding. De aansprakelijkheid ligt bij de persoon die het ongeluk heeft veroorzaakt. Het is daarom verstandig om na een verkeersongeval een schadeformulier in te vullen. Hierop geeft u aan hoe het ongeluk is gebeurd, samen met relevante gegevens. Als u dit later doet is het mogelijk dat u belangrijke dingen vergeet. Verzamel daarnaast bewijs zoals foto’s van de schade en de situatie, contactgegevens van getuigen en van politieagenten. Vervolgens kunt u via een brief de aansprakelijkheid bij de andere partij neerleggen.

Whiplash na ongeluk

Een veel voorkomend letsel bij een verkeersongeval is een whiplash. Een whiplash brengt vele vervelende gevolgen met zich mee. Stel u eens voor, u staat te wachten voor een rood stoplicht. De persoon achter u verandert de zender op de radio en heeft daarom te laat door dat hij moet stoppen waardoor hij tegen de achterkant van uw auto opknalt. Door de botsing slaat uw hoofd krachtig naar achter en vervolgens weer naar voren. U hebt direct last van uw schouders, nek, spieren en hoofd. Door de whiplash hebt u beschadigingen in uw rug en nek. Hierdoor hebt u veel last van pijn en daardoor beperkingen. Omdat u door de whiplash wellicht niet kunt werken ontstaat er financieel letsel. Het is bij nek- en rugklachten na een verkeersongeval daarom belangrijk om bij de arts langs te gaan zodat deze kan kijken of u last hebt van een whiplash.

medische fout letselschade

Medische fout

Als u geopereerd moet worden, dan loopt u altijd een klein risico op nog meer letsel. Natuurlijk moet u daar niet van uitgaan, want u moet vertrouwen op de deskundigheid van de artsen. Maar er is een kleine kans dat het fout gaat, een medische misser. Door een operatie is het mogelijk dat u erger letsel oploopt. Als dit bij u het geval is, dan is het verstandig om samen met een advocaat een vergoeding te vorderen.

Wie is er aansprakelijk?

Hebt u letsel opgelopen door toedoen van iemand anders? Dan kunt u de veroorzaker aansprakelijk stellen. Bij wie de aansprakelijkheid ligt verschilt per zaak. Hebt u een whiplash overgehouden aan een ongeluk? Bij een verkeersongeval is de veroorzaker van het ongeluk de aansprakelijke wederpartij. Bent u slachtoffer van een bedrijfsongeval? Dan is het allereerst belangrijk dat het letsel is ontstaan op een moment dat u de arbeidsovereenkomst uitvoerde. Een werkgever heeft een zorgplicht en moet ervoor zorgen dat er een veilige werkomgeving is. Bij een bedrijfsongeval is een werkgever aansprakelijk tenzij hij bewijs heeft dan hij de zorgplicht is nagekomen. Bij een medische fout ligt de aansprakelijkheid alleen bij een zorgverlener als deze een verwijt gemaakt kan worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een verkeerde diagnose. U kunt ook het ziekenhuis aansprakelijk stellen als de zorgverlener hierbij in dienst is.

Is de aansprakelijk gestelde persoon ook altijd schuldig?

Nee, als de aansprakelijkheid bij iemand ligt dan betekent het niet per se dat deze persoon ook schuldig is. Het is namelijk mogelijk dat u aansprakelijk wordt gesteld voor letselschade welke u niet bewust hebt veroorzaakt of waar u helemaal geen schuld aan hebt. Valt er bijvoorbeeld een dakpan van uw woning in Groningen en raakt deze een voorbijganger? Dan bent u als persoon niet schuldig maar als huiseigenaar bent u toch aansprakelijk. Dit staat ook wel bekend als risicoaansprakelijkheid.

materiële en immateriële schade

Materiële en immateriële schade

De financiële letselschade die ontstaat bij een ongeval wordt gezien als materiële letselschade. Alle kosten die u maakt behoren tot materiële letselschade. Denk hierbij aan ziektekosten, reiskosten, telefoonkosten en kosten voor juridische hulp. Een verlies van pensioen of inkomen kan ook zelfs als financiële schade worden gezien. Hoewel materiële schade concreet lijkt is het veelal lastig om de hoogte hiervan vast te stellen. Daarnaast is het vaak lastig om het verband tussen het ongeval en de letselschade vast te stellen. Vooral wanneer het gaat om blijvende letselschade, welke zich blijft voordoen in de toekomst. Immateriële letselschade is moeilijk uit te drukken in geld. Het gaat hierbij om psychisch en/of lichamelijk letsel wat is veroorzaakt door iemand anders. Immaterieel letsel heeft subjectieve kenmerken zoals verdriet, pijn en depressiviteit. Denk hierbij aan schaamte, angst, moeten stoppen met werken of met hobby’s of een vermindering van de levensvreugde. Durft u door een mishandeling bijvoorbeeld niet meer de straat op waardoor u een vermindering van de levensvreugde hebt? Dan geldt dit als immateriële letselschade.

Wat is smartengeld?

Zoals u hebt gelezen is het mogelijk dat er immateriële letselschade ontstaat na bijvoorbeeld een verkeers- of bedrijfsongeval. De vergoeding die u hiervoor kunt krijgen is smartengeld. U kunt immers lichamelijk letsel oplopen waarvoor u een materiële vergoeding kunt ontvangen, maar het is ook mogelijk om een vergoeding te ontvangen voor emotioneel letsel. Hoe blijvender en ernstiger het letsel, hoe meer geld u ontvangt. Onder andere uw leeftijd, de ziekenhuisopname en revalidatieperiode beïnvloeden de hoogte van het smartengeld. Er bestaan echter geen vaste richtlijnen waardoor het lastig is om een bedrag vast te stellen. Alleen een slachtoffer kan deze vergoeding claimen, familieleden en nabestaanden kunnen dit niet. Een uitzondering is de zogenaamde shockschade. Bent u getuige geweest van een ernstig ongeval en lijdt u daardoor immateriële letselschade? Dan komt u wellicht in aanmerking voor shockschade.

Contact letselschadespecialist uit Groningen

Heeft u een expert nodig bij het eisen van een schadevergoeding of smartengeld? Huur dan een advocaten kantoor uit Groningen in. Een advocaat helpt u met de gehele situatie en staat u bij tot in de rechtszaal. Denkt u dat u in aanmerking komt voor een schadeloosstelling? Neem dan direct contact op met het advocaten kantoor uit Groningen. Het eerste adviesgesprek is gratis zodat u vrijblijvend advies krijgt over uw situatie!

Letselschade bedragen

smartengeld claimen via advocaat
De hoogte van de schadevergoeding bij letselschade is afhankelijk van het soort letsel dat u heeft opgelopen. Bij materiële schade wordt er alleen vergoeding gegeven voor vervanging van het product. De hoogte van smartengeld daarentegen is lastiger te bepalen. Hierbij houdt men niet alleen rekening met de direct kostenvergoeding, maar ook met de gevolgen op de lange termijn, zoals een mogelijk verminderd werkvermogen. Een letselschade advocaat uit Groningen kan u hierover van meer informatie voorzien.

No cure no pay

no cure no pay
Hebt u letsel opgelopen en hebt u daarom zeer hoge ziekenhuisrekeningen? Wilt u wel graag een schadevergoeding opvragen maar hebt u niet de geldelijke middelen om een advocaat te betalen? Er zijn diverse advocaten die werken op basis van een no cure no pay principe. Dit betekent dat u past hoeft te betalen voor de rechtskosten op het moment dat de schadezaak gewonnen wordt. Op dat moment kan tevens een deel van het bedrag worden verhaald op de verantwoordelijke voor het ongeval. Vraag onze specialisten naar uw mogelijkheden.

Keurmerk letselschade

Wanneer u contact opneemt met een specialist op het gebied van letselschade, kijk dan altijd naar de keurmerken die het bedrijf of de persoon zijn toegekend. Een belangrijk keurmerk binnen het vakgebied is het Keurmerk Letselschade. Dit wordt uitgegeven door een onafhankelijke stichting aan rechtshulpverleners die letselschadezaken afhandelen. Advocaten die in aanmerking willen komen voor dit keurmerk dienen lid te zijn van een onafhankelijke beroepsvereniging . Om te garanderen dat de specialisten aan het keurmerk voldoen worden zij regelmatig getest.

letselschadespecialist Groningen

In contact met een letselschadespecialist

Bespreekt u het liefst eerst kosteloos de zaak? U hebt recht op een gratis intakegesprek. Betaalt u liever direct voor de diensten van een letselschadespecialist, en bent u benieuwd wat onze professionals uit Groningen rekenen voor hun diensten? Het is mogelijk om bij ons een offerte aan te vragen van een specialist uit uw regio. Vul op het contactformulier uw wensen in voor een offerte en u krijgt deze spoedig toegestuurd. Wij zijn u graag van dienst.

Bekijk werkgebied in Groningen
  • Korrewegwijk
  • Korrewegbuurt
  • Schilders- en Zeeheldenwijk
  • Vinkhuizen-Noord
  • Herewegwijk en Helpman
  • Selwerd
  • Oranjebuurt
  • Corpus Den Hoorn-Zuid
  • Oranjewijk
  • Oost-Indische buurt
  • Binnenstad-Zuid
  • Schildersbuurt
  • Beijum
  • Oosterpoortwijk
  • Noorddijk
  • Oosterparkwijk
  • Hoogkerk
  • Binnenstad
  • Stadsparkwijk

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Deelnemen aan Kwieq? Vraag eens naar de mogelijkheden!