De letselschade specialist in Flevoland

085 500 9939

085 500 9939

Letselschade support

Letselschade Support

  • Direct juridische hulp bij letselschade
  • Eerste telefonisch consult gratis
  • 24/7 bereikbaar, dus ook ’s avonds en in het weekend
Meer informatie over dit bedrijf

Direct een letselschade specialist aan de lijn

085 500 9939

085 500 9939

Letselschade Flevoland

Vrijblijvend contact met een advocaat: 085 500 9939

Wanneer u letselschade heeft opgelopen, dan kan het zijn dat u tijdelijk of geheel arbeidsongeschikt bent geworden. U kunt altijd proberen om de letselschade te claimen bij de tegenpartij en zo een schadevergoeding te eisen. Wanneer u zelf geen schuld heeft aan het ongeluk dan is het vaak geen probleem. Het is wel verstandig om een advocaten kantoor in te schakelen. Deze heeft veel juridische kennis en helpt u bij het verhalen van de schade. In Flevoland zijn veel advocaten werkzaam die u helpen bij letsel. Neem contact op met een letselschade specialist bij u uit de buurt.

Navigeer op deze pagina naar:

Kosteloze hulp bij letselschade

Veel mensen denken dat een advocaat erg duur is en dat het daarom niet voor hen is weggelegd. Het klopt dat advocaten erg duur zijn, maar als u een advocaat uit Flevoland inschakelt voor letselschade, dan schakelt u een specialist uit in om een schadevergoeding te verhalen bij de tegenpartij. Maar wat veel mensen niet weten is dat als zij de zaak winnen, dat de juridische kosten ook vergoed moeten worden door de tegenpartij. Dit maakt dat veel mensen wel een advocaten kantoor in kunnen schakelen om hen bij te staan.

Diverse soorten letsel

Er zijn veel soorten letsel waarvoor u een advocaat in kunt schakelen om u bij te staan bij een rechtszaak voor letselschade. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Bedrijfsongeval
  • Whiplash bij een ongeluk
  • Mishandeling
  • Verkeersongeval
  • Medische fouten door artsen

letsel na bedrijfsongeluk Flevoland

Bedrijfsongeval

Ook tijdens het werk zit een ongeval soms in een klein hoekje. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u bent aangereden door een collega op een heftruck. Uw collega had door onlogische constructies niet genoeg overzicht en zag u daarom niet staan. De wet geeft aan dat uw werkgever verantwoordelijk is voor de inrichting van de werkomgeving. De werkgever heeft namelijk een zorgplicht en moet voor goede werkinstructies en een veilige werkomgeving zorgen zodat een dergelijk bedrijfsongeval wordt voorkomen. Als u wordt aangereden door een collega omdat deze niet genoeg overzicht had op de heftruck, dan is uw werkgever verantwoordelijk voor het bedrijfsongeval. U kunt vervolgens de aansprakelijkheid van het bedrijfsongeval bij uw werkgever neerleggen. Als u de zaak wint, dan moet hij u een schadevergoeding voor het letsel betalen. Vaak is een bedrijf hiervoor verzekerd en ontvangt u de schadeloosstelling van de verzekeringsmaatschappij. Belangrijk is wel dat u de juiste stappen volgt in de procedure en vooraf nergens voor tekent. Een letselschade advocaat uit Flevoland heeft hier veel ervaring in en helpt u graag na het bedrijfsongeval.

letsel na verkeersongeval

Verkeersongeval

Wat nog vaker voorkomt dan een bedrijfsongeval is een verkeersongeval. U kunt met de schrik vrijkomen na een verkeersongeval, het is echter tevens mogelijk dat u een whiplash, hoofdletsel of botbreuken oploopt. Alle klachten die u overhoudt na een verkeersongeval behoren tot letselschade. Hiervoor heeft u de mogelijkheid om een schadevergoeding of smartengeld te eisen. Dit doet u bij de aansprakelijke wederpartij, oftewel bij de persoon die het ongeluk veroorzaakte. Het is daarom belangrijk om bewijsstukken te verzamelen na het ongeval. Maak daarom foto’s van het letsel, de auto, de situatie, vraag contactgegevens van getuigen en vul het schadeformulier in. Als u verstandig bent schakelt u een advocaat uit Flevoland in na het ongeval. Hij weet precies welke stappen u moet nemen om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Whiplash na ongeluk

Een whiplash is een van de meest voorkomende gevolgen van een verkeersongeval. Zo’n 15.000 Nederlanders krijgen ieder jaar te maken met een whiplash. Een whiplash ontstaat veelal wanneer u van achteren wordt aangereden. Door de enorme klap van een ongeluk schiet uw hoofd eerst naar achteren en vervolgens direct naar voren. Hierdoor krijgt u last van uw rug en nek. De klachten van een whiplash worden door veel mensen onderschat, maar u kunt hier levenslang last van hebben. Het is zelfs mogelijk dat na een aantal weken of zelfs maanden de klachten van een whiplash pas optreden. Het is daarom verstandig om hierover altijd contact op te nemen met een arts in Flevoland. Bij een whiplash kunt u materiële schade claimen, omdat uw auto kapot is. In sommige gevallen is het echter mogelijk dat u voor een periode niet meer kunt werken waardoor u ook immateriële letselschade hebt.

medische fout? advocaat inschakelen

Medische fout

Bij een operatie of medisch consult, dan vertrouwt u op de deskundigheid van artsen. Helaas zijn artsen niet altijd kundig en worden er steeds vaker medische fouten gemaakt. Inzake letselschade door een medische misser kunt u een advocaten kantoor uit Flevoland inschakelen die u helpt bij het indienen van een schadeclaim en u bij staat bij het verdere verloop van het traject.

Wie is er aansprakelijk?

Als u slachtoffer bent van een verkeers- of arbeidsongeval dan wilt u dat iemand de letselschade betaalt. Maar wie is aansprakelijk? U kunt de aansprakelijkheid neerleggen bij de verantwoordelijke partij voor de letselschade. In de wet staat dat deze aansprakelijke partij de schade moet betalen. Dit is veelal de verzekeraar van de persoon welke verantwoordelijk is voor de letselschade. Bent u bijvoorbeeld slachtoffer van een verkeerde medische handeling? Als letsel is ontstaan omdat de zorgverlener niet zorgvuldig heeft gehandeld dan spreken we van een medische fout. Bij een medische fout is de zorgverlener aansprakelijk. U kunt tevens de aansprakelijkheid bij het ziekenhuis neerleggen als de zorgverlener hierbij in dienst is. Bent u slachtoffer van een arbeidsongeval? Als de werkgever niet aan de zorgplicht heeft voldaan dan is de werkgever aansprakelijk voor opgelopen letselschade. Bij een verkeersongeval is de persoon die het ongeluk heeft veroorzaakt aansprakelijk.

materiële en immateriële schade Flevoland

Materiële en immateriële schade

Na een ongeval kunt u materiële en immateriële letselschade hebben. Materiële letselschade kunt u uitdrukken in geld. We nemen een whiplash door een verkeersongeval als voorbeeld. Door het ongeval is uw auto beschadigd, dit is zichtbare en dus materiële schade. Maar ook medische kosten of bijvoorbeeld kosten voor het openbaar vervoer omdat u niet meer in uw auto kunt rijden behoren tot materieel letsel. Daarnaast is er nog immaterieel letsel. Deze is niet uit te drukken in geld. Zaken als pijn, verdriet en een vermindering van de levensvreugde horen hierbij. Deed u op uw vrije dag niets liever dan touren in uw oldtimer maar durft u dit niet meer vanwege angst en pijn door de whiplash? Dan wordt dit gezien als immateriële letselschade.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is de vergoeding die u kunt krijgen voor immateriële schade. De vergoeding moet enigszins uw pijn en verdriet compenseren. Alleen het slachtoffer kan smartengeld eisen. Nabestaanden of familieleden kunnen dit niet. Een uitzondering hierop is de shockschade. Dit is smartengeld voor een derde welke een ernstig ongeval heeft gezien en daar psychische klachten aan heeft overgehouden. Materiële letselschade is makkelijk uit te drukken in geld, bij immaterieel letsel is dit niet het geval. De hoogte van het smartengeld bepalen is niet eenvoudig. Elke situatie is uniek en er wordt rekening gehouden met vele factoren bij het berekenen van de vergoeding. Er wordt onder andere gekeken naar de leeftijd van het slachtoffer, de hoeveelheid medische ingrepen, of er sprake is van blijvende beperkingen en of het letsel van invloed is op de vrijetijdsbestedingen.

Contact letselschadespecialist uit Flevoland

In Flevoland zijn veel advocaten die u kunnen helpen bij letselschade. Wacht niet te lang met het inschakelen van een advocaat, want hoe langer u wacht des te langer duurt de afhandeling van de zaak. Neem direct contact op om uw recht te halen. Het eerste adviesgesprek is gratis!

Letselschade vergoeding

schadevergoeding claimen Flevoland
Wanneer u het slachtoffer geworden bent van een verkeersongeval of bedrijfsongeval dan heeft u recht op een schadevergoeding, en in een aantal gevallen ook op smartengeld. De hoogte van deze vergoedingen zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo krijgt u voor materiële schade de directe waarde vergoedt, maar is voor geestelijk en lichamelijk letsel een andere berekening van kracht. Men houdt hierbij rekening met eventuele benadeling op lange termijn en de (onmeetbare) gevolgen van een verminderde mentale capaciteit door depressie of nachtmerries.

No cure no pay

no cure no pay Flevoland
Sinds januari 2014 is het voor advocaten toegestaan om te werken op basis van een no cure no pay principe. Dit betekent dat de cliënt pas betaalt wanneer de advocaat het recht aan zijn zijde heeft gekregen. Daarbij is het mogelijk om een deel van de rechtskosten te verhalen op de verantwoordelijke voor het letsel. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en voorwaarden van deze betaalwijze? Aarzel dan niet om contact te zoeken met onze letselschadespecialist uit Flevoland via het contactformulier. Wij kunnen u prima vertellen wat er voor u mogelijk is.

Keurmerk letselschade

Wilt u zeker weten dat de letselschade advocaat met wie u in zee gaat gegarandeerd goed werk aflevert? Vraag deze dan of hij lid is van het Keurmerk Letselschade. Dit is een keurmerk dat uitgegeven wordt door een onafhankelijke instantie aan letselschadespecialisten en –advocaten. Om dit keurmerk te krijgen dient men tevens lid te zijn van een aparte beroepenvereniging (LSA of Nivre). Regelmatig worden de specialisten getest op transparantie en deskundigheid om zo de waarde van het keurmerk te waarborgen.

letselschade advocaat Flevoland

Vrijblijvend contact letselschadespecialist

Hoewel het eerste intakegesprek bij ons altijd geheel gratis en vrijblijvend is, kunnen wij ons voorstellen dat u graag een inzicht krijgt in de kosten voor het inschakelen van een advocaat voor uw letselschade proces. Daarom is het bij ons mogelijk om een offerte aan te vragen van onze specialist uit de regio Flevoland. Kijk naar de verschillen tussen een standaard betalingssysteem en de no cure no pay methode, en kies zo voor een expert en betaalwijze die het beste bij u past.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Deelnemen aan Kwieq? Vraag eens naar de mogelijkheden!