De letselschade specialist in Den-haag

085 500 9939

085 500 9939

Letselschade support

Letselschade Support

 • Direct juridische hulp bij letselschade
 • Eerste telefonisch consult gratis
 • 24/7 bereikbaar, dus ook ’s avonds en in het weekend
Meer informatie over dit bedrijf

Direct een letselschade specialist aan de lijn

085 500 9939

085 500 9939

Letselschade Den Haag

Vrijblijvend contact met een advocaat: 085 500 9939

Heeft u letselschade opgelopen? Lees dan snel verder, want u moet het er niet bij laten zitten. Als u letsel heeft opgelopen bij een arbeidsongeval, door een medische fout of mishandeling dan is het vaak mogelijk voor het letsel smartengeld te eisen bij de tegenpartij. In principe is iedereen verzekerd, en kunt u het geld verhalen bij de verzekering van de tegenpartij. Het is verstandig om niet te lang te wachten met het ondernemen van actie. Natuurlijk kunt u zelf actie ondernemen, maar het is het verstandigste om een advocaat uit Den Haag in te schakelen. Advocaten hebben veel kennis op het gebied van recht en weten precies wat zij wel en niet kunnen doen. Neem direct contact op met een advocaat om na te gaan wat de mogelijkheden zijn.

Navigeer op deze pagina naar:

Kosteloze hulp bij letselschade

Veel mensen denken dat advocaten duur zijn. In geval van letselschade hoeft dit niet het geval te zijn! Een letselschade advocaat uit Den Haag ziet al snel of een claim haalbaar is. Pas dan maakt hij er een zaak van. Zodra de zaak gewonnen is, wordt niet alleen de schadevergoeding uitgekeerd, ook de kosten van de beide advocaten zijn dan voor rekening van de tegenpartij. Op deze manier heeft u kosteloze hulp bij letselschade!

Diverse soorten letsel

Er zijn veel soorten letsel die onder letselschade vallen, voorbeelden van letselschade zijn:

 • Bedrijfsongeval
 • Whiplash bij een ongeluk
 • Mishandeling
 • Verkeersongeval
 • Medische fouten door artsen

bedrijfsongeval letsel Den Haag

Bedrijfsongeval

In bepaalde takken van werk zit een bedrijfsongeval in een klein hoekje. Als u zich aan de veiligheidsregels houdt en op een veilige manier werkt dan is de kans op een arbeidsongeval klein. Gebeurt er toch een bedrijfsongeval, dan is het mogelijk om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor de letselschade. Uw werkgever heeft namelijk een zorgplicht en moet ervoor zorgen dat er een veilige werkomgeving is en dat elke werknemer goede werkinstructies heeft ontvangen. Bent u bijvoorbeeld gestruikeld over een doos en daardoor met uw arm terecht gekomen in een machine? En had u deze doos op de grond gezet omdat hier geen opbergruimte voor is? Bij een dergelijk bedrijfsongeval is uw werkgever aansprakelijk. Als het bedrijfsongeval was ontstaan omdat de doos op de grond stond terwijl u verplicht bent deze op te bergen, dan ligt de schuld bij uzelf. Het is niet altijd eenvoudig om uw werkgever aan te klagen voor een bedrijfsongeval omdat u wellicht de goede werksfeer wilt behouden. Het is daarom verstandig om hier een ervaren advocaat uit Den Haag voor in te schakelen. Deze kan u helpen om de letselschade te verhalen bij de verzekering van uw werkgever omdat u naar aanleiding van het bedrijfsgeval bijvoorbeeld arbeidsongeschikt bent geworden.

verkeersongeval letselschade Den Haag

Verkeersongeval

Een veelvoorkomend letsel naar aanleiding van een verkeersongeval is een whiplash. Het is echter ook goed mogelijk dat u botbreuken of hoofdletsel overhoudt aan een verkeersongeval. De veroorzaker van het ongeluk is de aansprakelijke partij. Het is verstandig om na een verkeersongeval een schadeformulier in te vullen. Hierop geeft u relevante gegevens aan. Daarnaast maakt u een situatieschets van hoe het ongeluk is gebeurd. Als u besluit dit achteraf te doen dan is het wellicht mogelijk dat u informatie vergeet. Het is daarnaast verstandig om gegevens van getuigen en foto’s te verzamelen. U legt eventueel de aansprakelijkheid bij de andere partij door een brief naar hen of diens verzekeraar te sturen.

Whiplash na ongeluk

Een whiplash is letsel wat ontstaat aan uw rug of nek. Dit is vaak het geval wanneer u in een auto van achter wordt aangereden door een andere auto. Door de botsing klapt uw hoofd naar achteren en daarna direct naar voren. Door de whiplash zijn uw spieren overrekt en uw schoudergebied en nek voelen direct pijnlijk aan. Gewrichten, spieren en wervels kunnen beschadigd worden. Door een whiplash kunnen bovendien klachten in het bovenste deel van uw rug en uw nek ontstaan. De beperkingen en pijn leiden tot diverse moeilijkheden. Daarnaast kunt u door een whiplash vaak langere tijd niet werken waardoor een financiële letselschade ontstaat. Het is daarom verstandig om hierover zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een arts. Deze kan onderzoeken of u bijvoorbeeld fracturen hebt. Blijkt dat uw klachten komen door de whiplash? Dan kunt u de letselschade verhalen op de persoon die u heeft aangereden. Het rapport van de arts is hierbij een belangrijk bewijsstuk.

smartengeld medische fout

Medische fout

Tegenwoordig leest u het steeds vaker in de kranten. Artsen maken steeds vaker medische fouten. Dit is erg want u wilt natuurlijk gewoon kunnen vertrouwen op de kennis en deskundigheid van artsen. U moet er van uit gaan dat een operatie goed verloopt of dat de gestelde diagnose juist is. Maar wanneer achteraf blijkt dat dit niet het geval is, dan is de schade vaak al enorm. Het is mogelijk om een schadeclaim in te dienen en het ziekenhuis aansprakelijk te stellen voor de gemaakt fouten. De advocaten uit Den Haag helpen u hierbij.

Wie is er aansprakelijk?

Als u letselschade hebt door een medisch-, verkeers- of arbeidsongeval dan is de kans groot dat u hiervoor iemand aansprakelijk wilt stellen. Bij wie de aansprakelijkheid ligt hangt af van de situatie. Een werkgever heeft een zorgplicht. Bij een arbeidsongeval is de werkgever daarom altijd verantwoordelijk voor de letselschade tenzij hij bewijs heeft dat het arbeidsongeval is ontstaan door de werknemer zelf. Zijn er tijdens een operatie complicaties ontstaan? Als de arts hier niets aan kon doen dan is hij niet aansprakelijk. Als de arts dit van te voren kon weten, dan kunt u de aansprakelijkheid wel bij het neerleggen. Is hij in dienst van een ziekenhuis? Dan kunt u tevens het ziekenhuis aansprakelijk stellen. In een verkeersongeval ligt de aansprakelijkheid altijd bij de persoon die het ongeval veroorzaakte. In de wet staat dat de aansprakelijke partij verantwoordelijk is voor het betalen van de schade. In de meeste gevallen is dit de verzekeraar van de verantwoordelijke partij.

immateriële en materiële schade

Materiële en immateriële schade

Letselschade kunt u onderverdelen in twee soorten. Materiële en immateriële schade. Materiële letselschade kunt u in geld uitdrukken. Dit is zichtbare letselschade, zoals een beschadiging aan uw kleding of motor. Bij materiële schade hoort echter ook kosten voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, het ziekenhuis, vervoerskosten of noodzakelijke aanpassingen aan uw woning in Den Haag. Immateriële letselschade is niet direct zichtbaar en lastig in geld uit te drukken. Dit letsel kan echter ook een grote impact op uw leven hebben. Bij immaterieel letsel hoort onder andere de pijn en het ongemak wat is ontstaan door het ongeval. Eventuele langdurige klachten horen hier ook bij. Daarnaast horen blijvende of tijdelijke psychische klachten hier bij zoals angst. Ook een vermindering van uw levensgeluk of een vermindering van inkomsten door de klachten horen bij immateriële schade.

Wat is smartengeld?

Voor materiële schade kunt u een schadevergoeding claimen. Voor immateriële letselschade is het ook mogelijk een vergoeding te claimen. Deze vergoeding heet smartengeld. Dit kan alleen worden geclaimd door het slachtoffer. Nabestaanden of familieleden kunnen eventueel shockschade claimen. Dit is smartengeld voor wanneer iemand psychische problemen heeft omdat hij of zij getuige was van een ernstig ongeluk. Hebt u bijvoorbeeld gezien hoe uw dochter haar benen werden overreden door een niet-oplettende chauffeur waardoor zij nu in een rolstoel zit? Dan heeft uw dochter recht op een schadeclaim en smartengeld en u wellicht op shockschade. De hoogte van de vergoeding is lastig te bepalen omdat immateriële letselschade niet is uit te drukken in geld. Bij het bepalen van de hoogte van de vergoeding wordt daarom rekening gehouden met verschillende factoren. Denk hierbij aan de invloed van het letsel op werk en hobby’s, een zichtbare verminking, de duur van de revalidatie en de leeftijd van het slachtoffer.

Contact letselschadespecialist uit Den Haag

Wilt u weten of de advocaten uit Den Haag u kunnen helpen bij het eisen van smartengeld na een ongeval op uw werk, verkeersongeval of mishandeling? Neem dan snel contact met op met één van de specialisten bij u uit de buurt. Het eerste adviesgesprek met een advocaat is gratis.

Letselschade bedragen

smartengeld via advocaat
De schadevergoeding voor opgelopen letsel tijdens een verkeersongeval of bedrijfsongeval variëren tussen enkele honderden euro’s tot bedragen over de 10.000 euro. Deze laatste vergoeding is een combinatie van een standaard schadevergoeding en smartengeld voor het volledig verlamd raken van een persoon, of het oplopen van onherroepelijk hersenletsel. Het exacte letselschade bedrag is afhankelijk van diverse factoren en wordt tijdens de rechtszaak bepaald op basis van het beschikbare bewijsmateriaal. Daarnaast houdt men hierbij rekening met de onmeetbare gevolgen van eventueel geestelijk letsel.

No cure no pay

no cure no pay letselschadeadvocaat
Sinds 2014 is het voor rechtsspecialisten mogelijk om te werken op basis van twee betaalwijzen. De eerste is de standaard optie, waarbij u de letselschade advocaat een uurloon betaalt. Daarnaast is het een optie om te kiezen voor het no cure no pay principe. Dit betekent feitelijk dat u pas betaalt voor de geleverde diensten wanneer u de schadevergoeding ook daadwerkelijk toegewezen krijgt. Bij het no cure no pay principe betaalt u echter wel een hoger honorarium dan bij de standaard procedure. Neem contact met één van onze specialisten in letselschade op en wij kunnen voor u op een rijtje zetten welke optie in uw situatie het beste is.

Keurmerk letselschade

Wanneer u geholpen wordt door een letselschade advocaat uit Den Haag, dan gaat u er vanuit dat deze u zo snel en vakkundig mogelijk van dienst is. Om u zich van dit feit te garanderen kunt u kiezen voor een advocaat die zich verbonden heeft aan het Keurmerk Letselschade. Dit is een keurmerk dat wordt uitgegeven door een onafhankelijke instantie die letselschadespecialisten en –advocaten test op deskundigheid, transparantie, communicatie en onafhankelijkheid. Op basis van regelmatige testen worden deze voorwaarden gegarandeerd.

whiplash letselschade Den Haag

Vrijblijvend contact letselschadespecialist

Bent u het slachtoffer geworden van een ongeval en hebt u veel letsel opgelopen? Wilt u weten waar u aan toe bent als u kiest voor de hulp van een letselschadeadvocaat die u betaalt op basis van een uurloon? Of hebt u vragen over de waarschijnlijke kosten bij het no cure no pay principe? Vraag dan via het contactformulier een offerte aan van een expert uit Den Haag. Wilt u liever eerst praten met een professional? Het eerste adviesgesprek is bij ons altijd gratis!

Bekijk werkgebied in Den Haag
 • Morgenstond
 • Bomen- en Bloemenbuurt
 • Laakkwartier en Spoorwijk
 • Bouwlust en Vrederust
 • Ypenburg
 • Leidschenveen
 • Wateringse Veld
 • Moerwijk
 • Rustenburg en Oostbroek
 • Valkenboskwartier
 • Den Haag-Centrum
 • Schildersbuurt
 • Loosduinen
 • Waldeck
 • Scheveningen
 • Transvaalkwartier
 • Bezuidenhout
 • Schildersbuurt-West
 • Leyenburg
 • Mariahoeve en Marlot

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Deelnemen aan Kwieq? Vraag eens naar de mogelijkheden!