Wat te doen bij een whiplash?

whiplash ongeluk

Een whiplash is één van de meest voorkomende klachten binnen de letselschade. Denkt u last te hebben van een whiplash? Kwieq vertelt u in dit artikel duidelijk wat de symptomen zijn en wat u hieraan kunt doen.

Wat is een whiplash?

Als u een whiplash heeft, dan heeft u letsel aan de nek en/of de rug opgelopen doordat u een ongeval heeft gehad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een autobotsing. Bij een kop-en-staart-botsing heeft de bestuurder van de voorste auto kans op een whiplash, omdat diens hoofd op een krachtige wijze naar voren en achteren wordt gezwiept. De meeste mensen die een whiplash dankzij zo’n kop-en-staart-botsing hebben opgelopen herstellen weer snel, maar bij sommigen is de kwaal helaas van permanente duur. In principe kunt u, afhankelijk van de kwaal, kortere tijd, langere tijd of permanent last houden van een whiplash.

Symptomen van whiplash

Denkt u dat u een whiplash heeft? Dan heeft u waarschijnlijk last van pijn in de nek, een stijf gevoel in uw nek, hoofdpijn en bijvoorbeeld pijn in uw rug. Sommige patiënten hebben daarnaast ook last van vergeetachtigheid, concentratieproblemen, vermoeidheid, tintelende vingers, oorsuizingen en stemmingswisselingen.

Behandeling

Er zijn verschillende soorten behandelingen voor een whiplash, die afhankelijk zijn van de precieze klacht. Zo kunt u een whiplash oplopen met als niveau graad 0 (vrijwel geen klachten) tot niveau 4 (nekklachten en breuken). In veel situaties krijgt u een zachte nekkraag voorgeschreven. Daarnaast wordt patiënten aangemoedigd zoveel mogelijk actief te blijven en in sommige gevallen worden behandelingen gebruikt als fysiotherapie, gedragstherapie en oefentherapie. Uw dokter vertelt u wat de beste methode in uw situatie is.

Advocaat gezocht?

Via Kwieq kunt u daarnaast snel in contact komen met een letselschade advocaat. Deze kan u bijstaan in uw verzekeringszaken. Bent u bijvoorbeeld aangereden door een andere auto, dan kan het zeer handig zijn om er met een goede advocaat naar te kijken. Via Kwieq vindt u te allen tijde advocaten bij u in de buurt. Vergelijk offertes van gerenommeerde specialisten!

1 reactie

  1. Mijn man heeft een aantal maanden geleden een licht ongeluk gehad. Bleek na een ziekenhuis onderzoek dat hij een whiplash had. Hij droeg een tijdje een nekkraag. Hij bezoekt regelmatig een fysiotherapeut. Gelukkig krijgt hij alles vergoed door de verzekering.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *