Trends in de letselschade

Overal zijn trends in te vinden, zo ook in de letselschade. In dit artikel wordt er gekeken naar de trends van de komende tijd, zodat een letselschade advocaat of iemand met letselschade precies weet wat hij of zij kan verwachten. Er zijn diverse trends op het gebied van letselschade die waarschijnlijk de komende jaren door gaan zetten. Hierbij zal het waarschijnlijk gaan om een verhoging van smartengeld, wordt er veel vaker in gezet op no cure, no pay en komen er nog diverse trends naar boven. Uiteraard hoeven deze trends geen invloed te hebben op uw situatie, maar het zijn wel zaken waar u rekening mee kunt houden.

Smartengeld

Eén van de meest genoemde veranderingen de komende jaren is een verhoging van het smartengeld bij letsel. In principe is een hoge vergoeding altijd waar een letselschade advocaat voor gaat als deze de gedupeerde vertegenwoordigt. Toch hoeft de verhoging niet per se een verbetering te zijn. De uiteindelijke kosten van de verhoging van het smartengeld wordt namelijk gedragen door de maatschappij. Ook is het de bedoeling dat er vaste bedragen voor smartengeld worden vastgesteld. Op deze manier is een gedupeerde sneller op de hoogte van wat voor vergoeding voor zijn of haar letsel hij of zij kan verwachten. Uiteraard blijft het verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen die no cure, no pay hanteert.

Medisch adviseur

Vaak worden door de advocaat van zowel de gedupeerde als de advocaat van de verantwoordelijke diverse medische adviseurs tevoorschijn gehaald. Op deze manier wordt het opgelopen letsel uitvoerig bestudeerd en wordt er een conclusie getrokken of de verantwoordelijke echt verantwoordelijk is of niet. Eén van de trends is dat er advies wordt gevraagd van één onafhankelijke medisch adviseur. Als de advocaat van zowel de gedupeerde als de advocaat van de verantwoordelijke hier aan mee werkt, zal er minder discussie zijn en wordt er sneller resultaat geboekt. Hierdoor duurt het proces minder lang, wat in principe altijd voordeliger is, ook bij no cure, no pay.

Technologie

Tegenwoordig verbetert de technologie en gaat dit steeds meer een rol spelen bij letselschade. Zo kan er letsel ontstaan doordat er ongelukken zijn gebeurd omdat de technologie niet goed werkte. Is dan de bestuurder van de auto waarbij de technologie niet werkte verantwoordelijk, of kan de producent verantwoordelijk gesteld worden? Het zijn zaken waar duidelijkheid in moet komen, omdat er nu nog veel vrijheid is om hier mee te sjoemelen. Daarom is het belangrijk dat een letselschade advocaat zich hier meer in verdiept, zodat duidelijk wordt wat de situatie precies is en wie er verantwoordelijk is.

Wet- en regelgeving

Naast bovenstaande trends, zijn er ook nog zaken die te maken hebben met de beslissingen van de regering. Zo wil de regering aan de ene kant dat mensen meer zelf doen, oftewel meer zelf oplossen als het gaat om smartengeld bij letsel. Daarnaast wil de regering de vergoeding, het smartengeld, hoger maken. Uiteraard levert dit discussies op, waar verzekeraars midden in zitten en een letselschade advocaat goed op moet letten. Heeft u letsel opgelopen, dan schakelt u gemakkelijk ondersteuning in. Doordat de meeste advocaten no cure, no pay hanteren, loopt u zelf weinig risico. Vraag wel altijd aan de ondersteunende partij of zij no cure, no pay hanteren, zodat u het zeker weet.

Voorkom letselschade – veilig op wintersport

voorkom letselschade

Als u tijdens uw wintersport geen letselschade op wilt lopen, dan moet u zich aan een aantal regels houden. U moet natuurlijk ook goed voorbereid zijn voordat u vertrekt. Wij zullen u een aantal tips geven en de basisregels vertellen waar u zich aan moet houden.

Helm dragen

In sommige landen is het voor kinderen tot 14 jaar verplicht om een helm te dragen. Hier zijn de ouders natuurlijk verantwoordelijk voor. Volwassenen hoeven niet verplicht een helm te dragen, maar dit is voor uw eigen veiligheid wel handig. U moet wel op een aantal dingen letten wanneer u wel een helm draagt. Als u de helm op heeft moet u nog goed kunnen zien en horen, ook moet u er aan denken dat uw skibril erop aansluit.

Rekening houden met anderen

U gaat op wintersport, omdat u daar wilt skiën of snowboarden. Denk er dan wel om dat u anderen niet in gevaar brengt, u wilt natuurlijk ook niet dat een ander dat bij u zou doen. Iedereen die onder u aan het skiën is heeft voorrang, let daarom goed op. Ski vooral niet vlak langs mensen.

Conditie en skistijl

Het is zeer van belang een goede conditie te hebben, u gaat tenslotte in de bergen skiën. Als u moe bent is het niet handig om verder te skiën, rust dan eerst goed uit voordat u verder gaat. Ook moet elke skiër kunnen stoppen of uitwijken. Een skiër moet zich ook aan kunnen passen aan de pistes, de weersomstandigheden en de drukte.

Nog een aantal tips

  • Als u gaat lopen of klimmen, doe dit dan aan de zijkant van de piste
  • Wees goed zichtbaar bij kruisingen
  • Let op de pistebulleys, zij repareren ook overdag de pistes
  • Als u iemand inhaalt, let er dan op dat de skiër en uzelf voldoende ruimte hebben
  • Als u alcohol op heeft moet u niet de piste op gaan, hier kunt u erg veel problemen mee veroorzaken

Onverhoopt toch letsel opgelopen?

Heeft u onverhoopt toch te maken gekregen met letselschade door een ski ongeval? Via Kwieq vindt u altijd een letselschade advocaat bij u in de buurt. Onze specialisten staan u graag bij en nemen op no cure no pay basis met u door of er mogelijkheid is om de schade te verhalen. Wij zijn actief in Friesland, maar ook in Limburg en Utrecht. Wij zijn u graag van dienst.

Letselschade door dieren

letselschade oplopen door dieren

Niet alleen door andere mensen kunt u letselschade oplopen, maar ook dieren kunnen hier de oorzaak van zijn. Dit komt voornamelijk in de zomermaanden voor, misschien vindt u dit raar, maar er is wel een verklaring voor.

Oorzaak/gevolg

In de zomermaanden gaan meer mensen naar buiten om bijvoorbeeld te wandelen. Mensen die normaal gesproken sporten in een fitnesscentrum etc. gaan ook naar buiten, ze zullen vaker buiten gaan sporten. Dit kan bijvoorbeeld hardlopen zijn of skeeleren. Natuurlijk is dit erg goed, maar het heeft wel gevolgen. Mensen kunnen een schade oplopen. Een voorbeeld hiervan is dat een persoon die aan het hardlopen is wordt gebeten door een hond. Dit kan leiden tot letselschade.

Wordt het vergoed?

Door bijvoorbeeld een hondenbeet zou u naar het ziekenhuis moeten, een injectie halen en zo zult u reiskosten maken. Het heeft dus vervelende consequenties voor u. Deze schade moet dan vergoed worden door de eigenaar van het dier, want de eigenaar is hier aansprakelijk voor. De meeste eigenaren hebben een aansprakelijkheidsverzekering, hierdoor kan uw schade vergoed worden. Maar het is afhankelijk van de omstandigheden, de verzekering kan toch besluiten dat het niet vergoed wordt.

Letselschade bij het dier zelf

Ook dieren kunnen letselschade oplopen, dus niet alleen mensen. Maar juridisch gezien wordt een dier gezien als een ‘zaak’. Dit is dus belangrijk om te weten als bijvoorbeeld uw huisdier letselschade oploopt door een ander dier of door een persoon. Omdat een dier als zaak gezien wordt zal de dagwaarde ervan een rol hierin spelen. Verzekeraars zullen dat vooral zeggen, dat de dagwaarde alleen vergoed wordt, dit is echter onjuist. Door de emotionele waarde van het dier heeft de eigenaar het recht om hulp te zoeken die nodig is. De eigenaar mag dus met het dier naar een dierenarts. Vooral als er een kans is voor het dier om te herstellen.

Voordelen van aangifte doen bij mishandeling

Voordelen aangifte mishandeling

Wanneer u slachtoffer bent geworden van mishandeling, is dat erg vervelend: niet alleen bent u lichamelijk beschadigd, ook loopt u het risico psychisch aangetast te worden. Om te zorgen dat de problemen zich niet verergeren, raden wij u aan om aangifte te doen. Kwieq legt u alles uit over de procedure en voordelen van aangifte doen.

Doen van aangifte

Bent u slachtoffer van geweld? Heeft een ander u opzettelijk pijn gedaan? Dan is het nu uw zet om aangifte te doen tegen de persoon in kwestie. De eerste stap die u zet is het doen van aangifte bij het lokale politiebureau. Geef een duidelijk signalement op, zodat de politie de dader gemakkelijker kan opsporen. Het grootste voordeel van het doen van aangifte is dat u de verzekerde schade vergoed kan krijgen bij de verzekeringsmaatschappij. Het politieformulier kunt u ook gebruiken om de schade op de dader te verhalen.

Rechtvaardigingsgevoel

Maar er zijn nog veel meer voordelen, want het doen van een aangifte geeft u als slachtoffer bijvoorbeeld een rechtvaardigingsgevoel. Hierdoor behoudt u beter de rust en heeft u minder veel kans om een traumatisch gevoel op te lopen. Bedenkt u zich dat uw aangifte ervoor zorgt dat anderen niet hetzelfde lot als u beschoren zullen zijn. U doet – met andere woorden – dus een goede daad.

Hulp van een expert

Heeft u een expert nodig op het gebied van letselschade? Via Kwieq komt u gemakkelijk in contact met ervaren professionals op het gebied van letselschade. U krijgt van de specialist alle informatie die u nodig heeft over het aansprakelijk stellen van een dader. Wij vergroten hierdoor de kans dat u in het gelijk zal worden gesteld.

Het vaststellen van de aansprakelijkheid

https://letselschade.kwieq.nl/vaststellen-aansprakelijkheid

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Wie kunt u aansprakelijk stellen als er wat met u is gebeurt? Dat moet u wel weten. Wij gaan u meer vertellen en u duidelijke voorbeelden en handvaten geven voor als er wat met u gebeurt.

Eerste stap

Als één van de eerste stappen zal de aansprakelijkheid van de tegenpartij moeten worden vastgesteld in het schaderegelingsproces. In veel gevallen zal de tegenpartij de aansprakelijkheid volledig erkennen. In sommige gevallen wordt er flink gediscussieerd over wie er aansprakelijk gesteld wordt. Het kan voorkomen, en het is soms ook handig, om over de aansprakelijkheid het oordeel van de rechter te vragen. Dit gebeurt vaak in de gevallen als er onenigheid is over de toedracht van de schade.

Wettelijke regeling

In veel gevallen van letselschade ligt het aanstellen van de aansprakelijkheid voor de hand. Dat komt doordat er speciale wettelijke regelingen bestaan. Dat zijn regelingen die u als slachtoffer beschermen en gemakkelijk kunnen aangeven wie er aansprakelijk is in de situatie.

Een voorbeeld hiervan is dat de zwakke verkeersdeelnemers (fietsers en voetgangers) beschermd worden tegen gemotoriseerde verkeersdeelnemers. De aansprakelijkheid van de gemotoriseerde verkeersdeelnemers is vaak onontkoombaar bij een aanrijding met een zwakker verkeersdeelnemer.

Lees verder