De letselschade specialist in Arnhem

085 500 9939

085 500 9939

Letselschade support

Letselschade Support

 • Direct juridische hulp bij letselschade
 • Eerste telefonisch consult gratis
 • 24/7 bereikbaar, dus ook ’s avonds en in het weekend
Meer informatie over dit bedrijf

Direct een letselschade specialist aan de lijn

085 500 9939

085 500 9939

Letselschade Arnhem

Vrijblijvend contact met een advocaat: 085 500 9939

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als gevolg van een ongeluk kunt u ernstig letsel oplopen, zoals een whiplash of zelfs permanente zenuwbeschadiging. Misschien bent u (tijdelijk) arbeidsongeschikt of heeft u veel operaties nodig. De kosten lopen dan snel op. Vaak is het mogelijk deze te verhalen bij de tegenpartij, dit noemen we een schadevergoeding of smartengeld. Een advocaat uit Arnhem helpt u bij het eisen van een schadeloosstelling.

Navigeer op deze pagina naar:

Kosteloze hulp bij letselschade

Als u letsel hebt opgelopen, dan bent u vaak veel geld kwijt aan herstel. De kosten lopen dan flink op. Vooraf is het belangrijk om na te gaan of u recht hebt op een vergoeding hiervan. De letselschade advocaten in Arnhem zijn hoog opgeleide specialisten die u bijstaan bij het verhalen van deze schade. Het eerste adviesgesprek met een advocaat is gratis. Tijdens dit gesprek wordt gekeken of het zinvol is om de schade te verhalen en een rechtszaak aan te spannen. Als u de zaak wint, dan krijgt u een schadevergoeding. Daarnaast zijn ook de kosten voor de advocaat voor rekening van de tegenpartij.

Diverse soorten letsel

Bij een bedrijfsongeval, verkeersongeval, mishandeling of een medische fout kunnen diverse soorten letsel als gevolg hebben. Bij een verkeersongeval is een whiplash een vaak voorkomend probleem. Maar ook gebroken botten zijn een veel voorkomend verschijnsel. Het maakt niet uit hoe groot uw letsel is, dat u letselschade heeft is al erg genoeg. U staat volledig in uw recht als u een schadevergoeding eist via een advocaat uit Arnhem.

letselschade tijdens bedrijfsongeval Arnhem

Bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval is een ongeval dat op het werk gebeurt. Een val van een ladder tijdens een schilderklus, een snijwond in uw hand tijdens het werk als kok, of een hernia door te zwaar tillen in de zorg vormen allen voorbeelden van een arbeidsongeval. Uw werkgever moet ervoor zorgen dat u uw werk in Arnhem op een verantwoorde manier kunt uitvoeren. Als dit niet mogelijk is en u loopt letselschade op dan is het mogelijk een vergoeding te eisen bij uw werkgever. Bij sommige beroepen is er een hoger risico op een bedrijfsongeval, het is dan ook verstandig om uw eigen veiligheid in de gaten te houden en hiervoor te pleiten bij uw baas om letsel te voorkomen. Een speciaal soort bedrijfsongeval is een beroepsziekte, dit is een ziekte als RSI of kapperseczeem die ontstaat na een langdurige werkperiode. Voor beroepsziekten bestaat eveneens de optie om een schadevergoeding aan te vragen voor het opgelopen letsel.

letsel door verkeersongeluk Arnhem

Verkeersongeval

Een verkeersongeval is een ongeluk dat ontstaat op de openbare weg, tussen minimaal één maar meestal meerdere verkeersdeelnemers. Dit betekent dat ook een eenzijdige botsing met een boom, en een botsing tussen twee fietser wordt aangeduid als een verkeersongeluk. Een verkeersongeval kan groot lichamelijk letsel veroorzaken. In de meeste gevallen is het snel duidelijk wie de verantwoordelijke is, maar soms is het ook lastig om de exacte oorzaak van het ongeluk te achterhalen. Bent u het slachtoffer van een verkeersongeval en is de tegenpartij schuldig? Schakel dan een letselschade advocaat in om uw letsel te verhalen op de tegenpartij. Hij weet precies welke wegen te bewandelen voor een goed resultaat en staat u graag bij.

Whiplash na ongeluk

Een whiplash is een medische klacht die van betrekking is op de nek en rug. Wanneer het hoofd door een verkeersongeval of bijvoorbeeld tijdens een sport te hard naar voren en achteren bewogen wordt, dan is het mogelijk dat er een whiplash ontstaat. Klachten die bij een whiplash horen zijn onder rug- en nekklachten, maar ook een hersenschudding of hersendisfunctie ontstaat soms door de inertiaalkracht van een whiplash. Het lastige aan een whiplash is dat de gevolgen vaak pas later bekend worden. Bovendien is het lastig vast te stellen of de klachten daadwerkelijk door een whiplash komen of dat het gaat om een hevige spierpijn. Hierdoor is ook de letselschadevergoeding na een ongeval verschillend per patiënt. Vermoedt u dat u een whiplash hebt opgelopen tijdens een verkeersongeluk, maar wil de arts dit niet vaststellen? Het is altijd een optie om een second opinion aan te vragen.

schadevergoeding voor medische fout

Medische fout

Als u een operatie nodig heeft, dan zult u die operatie moeten ondergaan. Op dat moment vertrouwt u op de kennis van de medici. Dit kan ook fout gaan, met letsel als gevolg. Wanneer er sprake is van medisch falen bent u gerechtigd smartengeld te eisen bij het ziekenhuis. Vraag vooraf wel advies aan bij een advocatenkantoor uit Arnhem. Een advocaat gaat dan na of u daadwerkelijk recht hebt op schadeloosstelling.

Wie is er aansprakelijk?

Bij zowel bedrijf- als verkeersongevallen is het belangrijk om de aansprakelijkheid vast te stellen. De aansprakelijkheid verschilt per situatie en omstandigheden. Toch kunnen wij hier een aantal van de vaste regels voor u opsommen.

1. In het Burgerlijk Wetboek is vastgelegd dat de werkgever aansprakelijk is voor de schade die een werknemer lijdt tijdens de uitoefening van het werk, tenzij de werknemer roekloos gedrag tentoonstelt, of de werkgever heeft voldaan aan alle verplichtingen.
2. In verkeersongevallen is de bestuurder van een gemotoriseerd voertuig altijd aansprakelijk als er een botsing is met een fietser of voetganger, tenzij de bestuurder overmacht bewijst. Overmacht is bijvoorbeeld als iemand een ander onder de auto duwt, of wanneer de bestuurder onwel wordt.

Het vaststellen van de aansprakelijkheid bij ongelukken is soms lastig, zeker in het geval van twee gemotoriseerde voertuigen. Wij raden daarom aan om altijd te wachten op de komst van een agent voordat u bepaalde documenten ondertekent. Hiermee voorkomt u dat u iets ondertekent waardoor u het recht op een vergoeding verliest.

materiële of immateriële schade?

Materiële en immateriële schade

Na een bedrijfsongeval of verkeersongeval is er meestal sprake van zowel materiële als immateriële schade. Beide vormen van letsel brengen kosten met zich mee, maar veel mensen weten niet dat ze ook voor de immateriële letselschade een bepaald geldbedrag kunnen terugvragen. Het is daarom belangrijk om het verschil tussen materiële en immateriële letselschade duidelijk te maken. Dit is relatief eenvoudig: materieel letsel is al het letsel dat u daadwerkelijk ziet: zoals gescheurde kleding of een deuk in de auto. Immateriële letselschade is de beschrijving voor letsel zoals het niet kunnen uitvoeren van hobby’s, of de psychologische gevolgen van het ongeluk. Het is over het algemeen lastiger om deze vorm van letsel te kunnen vergoeden, daarom bestaan er binnen de rechtspraak vaste bedragen om grote verschillen in de vergoedingen te voorkomen.

Wat is smartengeld?

Wij gaven hierboven het verschil aan tussen materieel en immaterieel letsel. Voor materiële schade zoals het ontdeuken van een voertuig of het betalen van een schoonmaakster omdat u dit tijdelijk niet kunt doen, berekent met een schadevergoeding. Deze schadevergoeding baseert de advocaat of rechter op basis van bonnetjes die u aanlevert, of een geschat bedrag voor het vervangen van kleding en dergelijke. De vergoedingen die men ontvangt voor immaterieel letsel noemt men smartengeld. Het gaat om letselschade die niet direct in geld is uit te drukken, zoals verdriet om het verlies van een naaste, slecht slapen door terugkerende nachtmerries, problemen door lichamelijk letsel, of het niet meer kunnen uitoefenen van het beroep dat u al jaren deed.

Is smartengeld alleen voor het slachtoffer?

Op het moment wel, al probeert men daar in Nederland verandering aan te brengen. Zo wil men het mogelijk maken om affectieschade te kunnen vaststellen: een claim die betrekking heeft op het overlijden of ernstig gewond raken van een directe naaste. Wel is het in Nederland een optie om shockschade te claimen. Het gaat dan om een secundair benadeelde, zoals de getuigen van een ernstig verkeersongeval of zelfs een moord.

verstoorde arbeidsrelatie bij letselschade

Bang voor een verstoorde arbeidsrelatie?

De werkgever is in veel gevallen verantwoordelijk en aansprakelijk voor de kosten na een bedrijfsongeval. Dit gaat niet alleen om ongevallen op de werkvloer, maar tevens ongelukken tijdens een bedrijfsfeest of als u in uw eigen auto onderweg bent naar een klant tijdens werktijd. Met name van mensen die een klein bedrijfsongeval hebben meegemaakt horen wij dat zij soms niet durven om hun werkgever aansprakelijk te stellen, uit angst voor een verstoorde arbeidsrelatie. Wij begrijpen dat u zich zorgen maakt over de arbeidsrelatie, maar dat is niet nodig. Over het algemeen is uw baas namelijk verzekerd voor een bedrijfsongeval, door middel van een bedrijfsongevallenverzekering. Dit betekent dat het bedrijf niet failliet gaat door het bedrijfsongeval, en dat de verzekeringsmaatschappij uw vergoeding betaalt. Het eventuele gevolg voor het bedrijf is enkel een stijging van de maandelijkse verzekeringspremie, wat betekent dat de arbeidsrelatie hieronder niet hoeft te lijden. Werkt u als een flexwerker of met een nul-uren contract? Kijk dan goed naar de arbeidsvoorwaarden en ga eventueel met uw baas in overleg om de gevolgen van bepaalde situaties goed vast te leggen en de goede arbeidsrelatie te behouden.

Contact letselschadespecialist uit Arnhem

Heeft u letselschade en wilt u juridische hulp in Arnhem? Het advocaten kantoor uit Arnhem kan u bijstaan bij de hele juridische procedure. Een advocaat adviseert u of u daadwerkelijk recht hebt op smartengeld en of het verstandig is om een zaak te starten. Vul het offerte formulier in op deze pagina voor meer informatie over letselschade en de inzet van een advocaat.

Letselschade bedragen

smartengeld eisen via advocaat
Van veel klanten uit Arnhem krijgen wij de vraag wat de standaard tarieven zijn voor letselschade. Hoewel er wel een aantal richtlijnen bestaan voor vergoedingen voor onder andere enkele medische aandoeningen zoals een whiplash, kan hierover weinig definitiefs worden gezegd. Bij menig ongeval is er namelijk niet alleen een vergoeding nodig voor materiële of lichamelijke schade, maar is er tevens geestelijk letsel ontstaan. De gevolgen hiervan worden omgezet in smartengeld, dat aanzienlijk kan variëren in bedrag.

No cure no pay

no cure no pay letselschadeadvocaat Arnhem
Sinds 1 januari 2014 mogen advocaten werken volgens het no cure no pay principe. Deze vorm van betaling betekent feitelijk dat u pas hoeft te betalen voor de werkzaamheden van de expert op het moment dat de schadevergoeding daadwerkelijk aan u toegekend wordt. In dat geval kunt u bovendien een deel van de rechtskosten op de verantwoordelijke van het ongeluk verhalen. Naast het no cure no pay principe kunt u ook kiezen voor het betalen van een vast uurloon. Voor veel mensen uit Arnhem is dit echter te duur.

Keurmerk letselschade

Een letselschade advocaat uit ons bedrijf in Arnhem zal u altijd naar beste vermogen helpen. Wilt u zeker weten dat een letselschadespecialist uitstekend werk aflevert? Kijk dan naar advocaten die zich verbonden hebben aan het Keurmerk Letselschade. Dergelijke specialisten zullen door een onafhankelijke instantie regelmatig gecontroleerd worden op communicatie, deskundigheid, transparantie en onafhankelijkheid, om zo de kwaliteit van het werk te garanderen. Wilt u meer weten over dit keurmerk? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen.

letselschade specialist Arnhem

Vrijblijvend intakegesprek

Slachtoffers van een arbeidsongeval of verkeersongeval kunnen altijd bij ons terecht voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Wij begrijpen echter ook dat het voor u prettig kan zijn om een overzicht te krijgen van de kosten die mogelijk bij een letselschade proces komen kijken. Daarom kunt u via ons contactformulier een offerte opvragen van een advocaat uit Arnhem die u kan helpen bij het letselschadeproces. Wij helpen u met alle plezier verder in Arnhem.

Bekijk werkgebied in Arnhem
 • Presikhaaf
 • Arnhem-Centrum
 • Over het Lange Water
 • Malburgen-Oost
 • Arnhemse Broek
 • Spijkerkwartier
 • Klarendal
 • Burgemeesterswijk en Hoogkamp
 • Vredenburg en Kronenburg
 • Schuytgraaf
 • Velperweg en omgeving
 • Elderveld
 • De Laar
 • Rijkerswoerd

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Deelnemen aan Kwieq? Vraag eens naar de mogelijkheden!